10 000 Volvolastbilar i Sverige rullar nu med serviceavtal

2020-02-06 12:01

rullar1.jpg

Sedan 2010 har antalet serviceavtal nästan fyrdubblats. I dag säljs 3 av 4 Volvolastbilar på svensk marknad med ett serviceavtal. Nu har det 10 000:e aktiva avtalet tecknats av FKS Transport, ett åkeri inom anläggningsbranschen i Stockholmsområdet.

(Håkan Linder, säljare Volvo Truck Center, Helena Sundqvist, chef för tillgänglighetstjänster och serviceförsäljning, Fredrik Karlén, VD FKS Transport AB, Fredrik Signell, Tjänstesäljare Volvo Truck Center, Avi Yom-Tov, Driftchef FKS Transport AB, Magnus Wengelin, Kranbilschaufför FKS Transport AB.)

FKS Transport AB är ett åkeri som varit verksamt i Stockholmsområdet sedan 2008. FKS Transport förmedlar lastbilar och maskiner och har i dagsläget ett 80-tal fordon varav 40-talet i egen regi med anställd personal. Alla tunga lastbilar är Volvo. Företagets fokus har varit anläggningstransporter sedan starten, och just nu håller man på att även bygga upp sin entreprenadverksamhet. FKS Transport har ända sedan köpet av den första lastbilen 2008 haft serviceavtal. Under årens lopp har företaget vuxit både organiskt och genom förvärv och idag har företaget serviceavtal för alla sina lastbilar.

– Jag tycker att de främsta fördelarna är dels kostnadskontroll, genom att vi får ett jämnt flöde av kostnader vilket underlättar att hålla budgeten, och dels den fina service vi får genom Volvo Action Service om något problem skulle dyka upp akut oavsett tid på dygnet säger Fredrik Karlén, VD för FKS Transport. – Genom kopplingen till Volvo Action Service i våra Guldavtal får vi smidig och enkel support om vi skulle behöva det och problem kan lösas där och då. Det är något som vi och våra chaufförer uppskattar.

– Kostnadskontroll, ett bekymmersfritt ägande och möjligheten att dra nytta av ny teknik som uppkopplade lastbilar, är generellt de stora fördelarna enligt våra kunder, berättar Helena Sundqvist, chef för tillgänglighetstjänster och serviceförsäljning på den svenska marknaden.
– Vi har löpande under årens lopp utvecklat avtalserbjudandet efter våra kunders önskemål. Till exempel kan vi nu även erbjuda service- och reparationsavtal för släpfordon och flera påbyggnationer, bland annat för Volvo Nyckelfärdiga fordon. Vissa av våra återförsäljare kan dessutom erbjuda däckavtal.  

Hög tillgänglighet på fordonen underlättas genom uppkopplad teknik

– Vårt mål är en hög fordonstillgänglighet för våra kunder. Därför har vi länge arbetat proaktivt med serviceplanering. I dag har vi dessutom många uppkopplade lastbilar och tack vare information ifrån fordonen kan vi ännu bättre se hur de mår och kontakta kunderna vid behov, fortsätter Helena Sundqvist. – Det innebär effektivare verkstadsbesök, vilket är en fördel för våra kunder. Om vi ser att en komponent behöver bytas ut förebyggande, eller om lastbilen ger en allvarlig felkod eller varning kontaktar våra återförsäljare kunden.

– Utvecklingen stannar inte här. Under våren kommer vi att ta nästa steg då vi lanserar en ännu mer flexibel avtalstjänst i syfte att kunna matcha en variabel körning, avslutar Helena Sundqvist.

Fakta om Volvo Lastvagnars Serviceavtal

Volvos serviceavtal erbjuds på fyra nivåer:

  • Volvo Guldavtal är det mest omfattande avtalet för förebyggande underhåll och reparationer av lastbilen. Detta inkluderar Volvos löfte om 100 % tillgänglighet. 
  • Volvo Silveravtal omfattar förebyggande underhåll och reparation av drivlinan.
  • Volvo Blåavtal omfattar förebyggande underhåll. 
  • Volvo Classic Blåavtal omfattar förebyggande underhåll för fordon äldre än 4 år.

Alla avtalstyper kan kompletteras med ett stort antal tillval.

Serviceavtalen gäller hos Volvo Lastvagnars 96 verkstäder, det tätaste servicenätverket i Sverige på tunga sidan.

2020-08-05 11:00Så kan säkerheten för mopedbilar bli bättre
2020-08-04DAF Trucks levererar 44 renhållningsfordon till Belgrad
2020-07-31 11:00Volvokoncernen - det andra kvartalet 2020
2020-07-29 11:11Enormt gensvar när Mercedes-Benz lånar ut elbilar för heldags-provkörning
2020-07-28 11:33Volvo CE vinner hållbarhetspris från European Rental Industry
2020-07-27 11:00Frode Laursen investerar i framtidens gröna transport
2020-07-24 10:00Så underhåller Trafikverket de statliga vägarna
2020-07-22 13:33Rutinerad säljare till Olofsfors AB
2020-07-21 11:11Ny DAF-anläggning för begagnade lastbilar öppnar i Prag
2020-07-18 11:00Trafikverksprojekt får medfinansiering av EU

Gå till arkivet »