I samband med nyanställningen förändrar Komatsu Forest säljområdena i södra Sverige. Daniel kommer att ansvara för delar av västra Götaland (delar av Dalsland, Bohuslän och Västergötland) i ett geografiskt band mitt över landet, från västkusten till Vättern. ”Jag har bra koll på vilka maskiner som finns i området och ser fram emot att ge mig ut och träffa våra kunder”, säger Daniel. 

Daniel är 38 år och bor utanför Mellerud. Han har i princip hållit på med skogsmaskiner ända sedan han gick ut fordonsprogrammet på gymnasiet. Han och hans far Mats-Ove har under många år drivit Örs Maskinservice i Mellerud och verkstaden har sedan 2004 varit partner åt Komatsu Forest. ”På ett litet företag får man göra det mesta och jag har jobbat med allt från administration, bokföring, fakturering, order, reservdelar och kundmottagning till att skruva i maskinerna”, berättar Daniel. 

Nu när hans far går i pension såg han en chans att prova något nytt, samtidigt som han får vara kvar i branschen. ”Timingen var helt enkelt rätt”, konstaterar han. Daniel har mestadels fått positiva reaktioner kring sin nya roll och nu ser han fram emot att vara ute och träffa våra kunder så mycket som möjligt.