IVECO S-Way NP 460 vinnare av titeln "Sustainable Truck of the Year 2021"

2020-11-17 11:00

ivecos1.jpg

LNG-versionen av IVECO S-Way NP 460 har utsetts till Sustainable Truck of the Year 2021 i dragbilskategorin. Utmärkelsen, som nu delas ut för femte gången, har inrättats av den italienska facktidskriften Vado e Torno. Vinnarna väljs ut av en jury bestående av motorjournalister med Vado e Tornos hållbarhetsindex som utgångspunkt.

IVECO S-Way NP innehåller det bästa av IVECOs branschledande erfarenhet inom naturgasdrift liksom innovationer från IVECO S-Way Range, som utvecklats för att erbjuda ett komplett paket av funktioner och skräddarsydda konnektivitetstjänster med fokus på förare, vagnparksägare och hållbarhet.

Maurizio Cervetto, biträdande direktör på Vado e Torno, uttalade: ”Med IVECO S-Way NP anger IVECO en ny referenspunkt för produktivitet och effektivitet när det gäller långdistansfordon med alternativa drivsystem. (...) IVECO S-Way är inte bara det enda naturgasfordon med 1 600 km räckvidd, det sätter också en ny standard för bränsleförbrukning med 4,12 km per kg gas. IVECO S-Way NP förenar den tekniska prestandan hos en beprövad drivlina (...) och en helt ny hytt vars Cx förbättrats med 12 %, vilket avsevärt sänkt bränsleförbrukningen (med upp till 4 %), med funktioner och kvalitetsnormer hos ett flaggskeppsfordon som påtagligt ökar komforten för föraren och säkerheten för andra trafikanter. I den nya hytten kan utrymmet utnyttjas fullt ut (2 150 mm fri höjd och en tunnelhöjd som minskats till endast 95 mm). Lastbilen är ännu tystare nu, såväl inuti som utanför (enligt Piek-standarden). Förutom alla förarassistanssystemen bjuder den på nya uppkopplade tjänster som ytterligare ökar hållbarheten hos alla typer av transporter.”

Thomas Hilse, IVECO Brand President, gav följande kommentar: ”Vi är mycket stolta över detta viktiga pris som bekräftar vår uppfattning att naturgasen spelar en avgörande roll i arbetet med att skapa hållbara fjärrtransporter. Det är den enda lösning som finns att tillgå direkt. Det är här vägen mot nollutsläpp börjar och IVECO S-Way är beviset på att detta redan är verklighet: med sin prestanda, låga totala ägandekostnad, tysta körning och långa räckvidd erbjuder den en lösning som är både ekonomiskt och miljömässigt hållbar. Vi har även lyssnat till förarna och utformat en hytt som känns som hemma när de är ute på vägarna. Distributionsnätet för LNG utvecklas snabbt och täcker redan in de största transportkorridorerna i Europa. De bidrag och bonusar som har införts i olika länder gör dessa fordon alltmer intressanta. Vi ser redan en förändrad attityd hos transportörerna, som allt oftare efterfrågar naturgaslösningar. Viktigast av allt är att vi redan i dag har en nästan utsläppsfri lösning genom bio-LNG, som banar väg för koldioxidfria transporter med blå vätgas framställd av metan.”

Fordonet innehåller det bästa som tekniken kan erbjuda inom komfort, säkerhet, uppkopplingsmöjligheter och hållbarhet. Hytten har utformats med föraren i centrum och erbjuder en rymlig, välorganiserad miljö där alla funktioner kan fjärrstyras via appen MY IVECO EASY WAY – från belysning och luftkonditionering till infotainment, fönster och dörrar. Hytten har förstärkts och garanterar en mekanisk hållfasthet i enlighet med krocktestet ECE R29.03. Framaxeln har finjusterats med 15 % kortare bromssträcka som följd, vilket ger ännu högre övergripande säkerhet. Den kraftfulla konnektivitetsboxen möjliggör en mängd funktioner och helt nya tjänster som förbättrar förarens trivsel i hytten och maximerar ägarens lönsamhet. Boxen håller fordonet i ständig kontakt med IVECOs specialister som från kontrollrummet övervakar fordonet konstant.

Detta gör det möjligt att på ett effektivt sätt planera in underhåll och reparationer – en förebyggande service som maximerar lastbilens drifttid. Systemet för körstilsbedömning ger råd i realtid för effektiv och säker körning. Till fordonets hållbarhet räknas även de låga buller- och utsläppsnivåerna. IVECO S-Way ger 95 % lägre utsläpp av partiklar och 90 % lägre NO2-utsläpp jämfört med en diesellastbil – och vid körning på biogas genererar den 95 % mindre CO2 och skapar därigenom en cirkulär ekonomi.

IVECO har i över 20 år investerat i alternativa drivsystem så att man genom sin stora erfarenhet i dag utgör referenspunkten inom naturgas på den europeiska marknaden med fler än 35 000 sålda naturgasfordon. Man har även fått erkännanden för sitt arbete med att sprida tekniken och bygga broar mellan olika aktörer när de har närmat sig sektorn. Det har lett till att ett omfattande nät av runt 80 LNG-tankstationer bara i Italien har kunnat byggas upp på några få år. I dag får IVECO skörda frukterna av sina insatser för att utveckla en produkt som levererar prestanda och är anpassad efter förarens behov, i kombination med den avancerade hållbara teknik som har blivit ett måste.

2021-01-21 11:22Jeff -serviceteknikern med Eco Log varmt om hjärtat
2021-01-20 13:00Den 10 000:e DAF-lastbilen har byggts i Taiwan
2021-01-19 11:00Spännande 2021 för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige
2021-01-18 11:11Skogforsk: Metoder för att hitta felaktigheter i skogliga databaser
2021-01-15 11:00Nya tillval för John Deere skotarkranar
2021-01-13 11:00Nordisk Återvinning sätter Volvo FE Electric sopbil i trafik
2021-01-12 12:00Eco Log förstärkt teknisk support i Finland
2021-01-12 10:00Kör bara om du måste
2021-01-08 11:11HCT-fordon för rundvirkesvirkestransporter - är det en lönsam investering?
2021-01-07 12:11Färre omkomna i trafiken gör att målet för 2020 nås

Gå till arkivet »