Scania lanserar ny tjänst som förenklar publik laddning för lastbilar och bussar

2023-05-29 11:00

laddarrr.jpg

Scania lanserar en ny tjänst som ger enkel och smidig tillgång till laddnätverk som är anpassade för bussar och lastbilar. Syftet är att underlätta transforma­tionen till elektrifiering och att uppfylla kundernas behov av bra laddlösningar. Scania Charging Access kommer att erbjuda fasta och förutsägbara priser utan dolda avgifter via ett användarvänligt faktureringssystem.

Kunderna kommer att kunna planera, genomföra och betala för laddningen via en enda tjänst. Scania Charging Access introduceras i ett flertal europeiska länder i oktober och kommer gradvis att expandera till att omfatta laddnätverk skräddarsydda för tunga fordon.

– Scania Charging Access jämnar vägen och tar bort den stress som är förknippad med publik laddning längs vägen genom att ge tillgång till ett välutvecklat nätverk och besvärsfri administration, säger Fredrik Allard, Senior Vice President och chef för E-Mobility inom Scania. Den här tjänsten kommer tveklöst att välkomnas av de åkare och transportköpare som hittills har förhållit sig avvaktande till elektrifieringen. Jag är övertygad om att den kommer att bidra till att öppna för en storskalig elektrifiering av bussar och lastbilar i olika slags tillämpningar i Europa.

Webbgränssnittet gentemot kunderna sker genom My Scania (för översikt, planering och admini­stration) och den nyligen lanserade Scania Driver App, som ger förarna möjlighet att se var laddarna finns, att räkna ut avståndet dit och att övervaka själva laddningen. Scania Charging Access är tillgängligt för kunder med blandade flottor.

– Vår ambition är att skapa laddlösningar som ger ett verkligt kundvärde i form av enkelhet och tillförlitlighet, förklarar Fredrik Allard. Genom att använda vår laddtjänst kan kunder få säker och relevant information om var de hittar de laddstationer som lämpar sig för lastbilar och en förvissning om att de betalar ett rimligt lokalt pris. Hittills har kunder kämpat med olika appar, villkor och fakturor, inte olikt den röriga situation som personbilsanvändare upplever. 

Tillförlitlighet är en nyckelfaktor för alla kunder inom transportbranschen och Scania ser ett starkt kundbehov av att göra laddningen enkel och förutsebar. Scania kan ännu inte avslöja sina samarbetsparter bland nätverken men Fredrik Allard framhåller att det exempelvis finns möjligheter för lokala Scaniaåterförsäljare och de stora före­tagen verksamma inom personbilsladdning att ansluta sig till Scanias laddtjänst.

– Hela transportbranschen har sett fram emot att något sådant här ska hända, säger Fredrik Allard. Scania Charging Access handlar först och främst om att skapa de nödvändiga förutsättningarna för övergången till e-mobilitet inom vår bransch. Jag påstår inte att vi gör detta av välgörenhet men vårt mål är att åstadkomma den infra­struktur som behövs för hållbara transporter. Jag hoppas verkligen att andra inom branschen stödjer detta genom att också dela sina nätverk för blandade flottor och därmed erbjuda kunderna tillgång till bredast möjliga laddnätverk i Europa.

Scania Charging Access lanseras i oktober och kommer att förenkla laddning och  snabbstarta en sömlös övergång till elektrifiering i hela Europa:

– Detta är ett unikt initiativ. Ingen annan i branschen har en smart lösning där alla slags kunder kan få tillgång till de verksamheter som erbjuder laddstationer lämpliga för lastbilar och bussar, samtidigt som de får en sammanhållen faktura varje månad, framhåller Fredrik Allard. Grundtanken är att förena olika laddlösningar för att skapa det kundvärde som krävs för att övertyga de kunder som är positiva men som hittills har känt tvekan att elektrifiera sina transporter.

Scania Charging Access i korthet:

  • Scania Charging Access kommer att erbjuda marknadsledande täckning beträffande publik laddning av lastbilar och bussar
  • Förutsägbara priser, inga dolda avgifter och en sammanhållen faktura
  • Öppen för mixade flottor – den första europeiska tjänsten i sitt slag
  • Särskilt fokus på smidighet, enkelhet och tillgänglighet
  • Hjälper förarna att hitta de laddstationer som är lämpade för lastbilar
  • Scania Charging Access – sinnesro för både förare och transportledare.
2024-05-07 11:00IVECO´s nya säkerhetssystem räddar liv
2024-04-25 11:00Skattning av röjningsbehov med digitala verktyg
2024-03-22 11:00Ny laddstation för tung trafik invigd i Stockholm
2024-03-19 11:00Södra sätter in flislastbil i produktion
2024-03-14 11:00Komatsus tjänsten Precision växer med fler smarta fördelar
2024-03-12 11:11Kunden i fokus när årets IVECO-priser delas ut
2024-02-27 11:00Komatsu och Williams Racing återupptar historiskt partnerskap
2024-02-25 11:00Bygge av mur för att separera skogsbränslen vid lagring
2024-02-23 11:00Hyundai levererar ett helelektriskt lätt kommersiellt fordon till Iveco
2024-02-20 11:00Säljstart för nya eSprinter med upp till 53 mils räckvidd

Gå till arkivet »