Hyundai levererar ett helelektriskt lätt kommersiellt fordon till Iveco

2024-02-23 11:00

IVECO_eDaily_MY24-7.jpg

Hyundai Motor Company och Iveco Group (EXM: IVG) meddelade idag att de har undertecknat ett leveransavtal för ett IVECO-märkt helelektriskt lätt kommersiellt fordon för Europa, baserat på Hyundais globala modulplattform för eLCV.

Det nya fordonet kommer att ingå i Iveco Groups sortiment med lätta kommersiella elfordon och stärka koncernens LCV-portfölj tillsammans med den ikoniska IVECO Daily.

Hyundai Motor och Iveco Group inledde sitt partnerskap i mars 2022 och har sedan dess nått konkreta resultat inom vätgasdrivna kommersiella fordon, inklusive den gemensamt utvecklade eDAILY FCEV och lanseringen av stadsbussen E-WAY FCEV. Det nya avtalet innebär inte bara en utvidgning av deras partnerskap till att omfatta ett större miljövänligt sortiment, utan betonar också de båda företagens gemensamma engagemang för att påskynda övergången till koldioxidneutral mobilitet och transport.

IVECO Daily blir den första exportmodellen som tillämpar Hyundais nya globala modulplattform för eLCV (helelektriska lätta kommersiella fordon) med totalvikt på mellan 2,5 och 3,5 ton. För att möta de ökande behoven av specialiserade elfordon på marknaden i framtiden har den innovativa plattformen Hyundais senaste teknik för nästa generation av BEV och en låggolvskonstruktion som förbättrar användarvänligheten vid lastning och transport. 

Inom ramen för partnerskapet kommer Hyundai att tillverka och leverera detta lastbilschassi för den europeiska marknaden och Iveco Group kommer att lokalt anpassa och distribuera de kompletta fordonen enbart via sina återförsäljarkanaler. Iveco Groups nya produkt är baserad på Hyundais globala modulplattform för eLCV och kommer att lanseras på mässan IAA Transportation 2024, som i år hålls den 16–22 september i Hannover, Tyskland.

Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group:

- Det unika partnerskapet mellan Iveco Group och Hyundai Motor Company tar ytterligare ett viktigt steg framåt. Introduktionen av detta nya helelektriska fordon är särskilt spännande för den europeiska marknaden, där distribution och leverans i städer och förorter är mycket viktiga uppdrag för logistikoperatörer. Vi är övertygade om att detta avtal inte bara kommer att stärka vårt produkterbjudande utan också fördjupa vår relation med Hyundai, vilket banar väg för fortsatta samarbetsprojekt för ett mer hållbart samhälle.

- Vi är glada över att utöka produktportföljen för vårt partnerskap ytterligare med vår nya globala modulplattform för eLCV, Vi tror att vår globala modulplattform för eLCV, i kombination med Iveco Groups expertis på den europeiska marknaden, kommer att vara en omvälvande kraft på marknaden för lätta kommersiella fordon och bidra till att påskynda en koldioxidneutral framtid i Europa, säger Ken Ramírez, Executive Vice President och chef för Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business på Hyundai Motor Company. 

Om Hyundai Motor Company

Hyundai Motor Company grundades 1967 och finns i över 200 länder. Bolaget har mer än 120 000 anställda som är hängivna att hantera verklighetens mobilitetsutmaningar runt om i världen. Med varumärkesvisionen ”Progress for Humanity” påskyndar Hyundai Motor sin transformation till en leverantör av smarta mobilitetslösningar. Företaget investerar i avancerad teknik som robotik och AAM (Advanced Air Mobility) för att åstadkomma revolutionerande mobilitetslösningar, samtidigt som man strävar efter öppen innovation för att introducera framtida mobilitetstjänster. I strävan efter en hållbar framtid för världen kommer Hyundai att fortsätta sina ansträngningar för att introducera utsläppsfria fordon med branschledande teknik för vätgasbränsleceller och elfordon.

2024-05-07 11:00IVECO´s nya säkerhetssystem räddar liv
2024-04-25 11:00Skattning av röjningsbehov med digitala verktyg
2024-03-22 11:00Ny laddstation för tung trafik invigd i Stockholm
2024-03-19 11:00Södra sätter in flislastbil i produktion
2024-03-14 11:00Komatsus tjänsten Precision växer med fler smarta fördelar
2024-03-12 11:11Kunden i fokus när årets IVECO-priser delas ut
2024-02-27 11:00Komatsu och Williams Racing återupptar historiskt partnerskap
2024-02-25 11:00Bygge av mur för att separera skogsbränslen vid lagring
2024-02-23 11:00Hyundai levererar ett helelektriskt lätt kommersiellt fordon till Iveco
2024-02-20 11:00Säljstart för nya eSprinter med upp till 53 mils räckvidd

Gå till arkivet »