Komatsu och Williams Racing återupptar historiskt partnerskap

2024-02-27 11:00

RP---2024-Launch---2---webb.jpg

Den ledande tillverkaren av tunga maskiner, Komatsu, har tecknat ett flerårigt avtal med Williams Racing om att bli huvudpartner till det brittiska teamet från och med starten av säsongen 2024 i FIA Formula One World Championship (F1). 

Komatsu var en viktig partner till Williams Racing i Formel 1 under 1980- och 1990-talen, som var en period av stora framgångar för teamet. De mest anmärkningsvärda framgångarna kom 1996 och 1997, då Komatsu supportade Williams Racing till ’Constructors’ and Drivers´ Championship’ med Damon Hill respektive Jacques Villeneuve. Med blicken riktad mot framtiden är båda glada över att kunna bygga vidare på sin gemensamma historia när de nu inleder en ny era tillsammans. 

Komatsu har erbjudit innovationer i framkant inom maskintillverkning i mer än 100 år. I enlighet med sitt varumärkeslöfte, "Creating value together", anser företaget att partnerskap är det bästa sättet att skapa ett bestående positivt värde. 

Komatsus officiella samarbeten med Williams Racing återspeglar företagens gemensamma fokus på långsiktig utveckling av ingenjörskonst, teknologi och nya generationer av talanger: Official STEM and Early Careers Partner, Official Esports Partner och Official Construction Machinery Partner. Dessa områden kommer att överlappa och kombineras inom partnerskapet, då Komatsu strävar efter att engagera och sätta fokus på nästa generations innovatörer genom STEM-evenemang som berikas av Williams Racings e-sportplattform. 

"Komatsu och Williams Racing har gemensamma värderingar kring innovation och utveckling av våra respektive medarbetare, säger Hiroyuki Ogawa, VD och koncernchef för Komatsu Ltd. "Genom vårt partnerskap ser vi fram emot att skapa värde tillsammans, både på och utanför banan. Vårt partnerskap med Williams Racing ligger i linje med Komatsus uppdrag att skapa värde genom tillverkning och innovativ teknologi för att möjliggöra en hållbar framtid där människor, företag och vår planet kan utvecklas tillsammans." 

En av drivkrafterna bakom partnerskapet var den gemensamma vision som de två varumärkena delar. De egenskaper som finns inbyggda i Komatsus DNA och värderingar, såsom banbrytande teknik, god kvalitet och hög tillförlitlighet, är alla demonstrerade av Williams Racing på högsta nivå inom motorsport. Det här nya partnerskapet skapar en grund för samarbete mellan Williams och Komatsu i framtiden, och vi ser fram emot att arbeta tillsammans inom en rad olika discipliner, särskilt när det gäller utvecklingen av våra medarbetare och att utforska potentiella möjligheter i teknisk ingenjörskonst. 

James Vowles, teamchef för Williams Racing säger: "Williams Racing är mycket glada över att återuppta vårt samarbete med Komatsu. Vi har haft stora framgångar tillsammans tidigare och återföreningen är ett viktigt steg i Williams Racings långsiktiga mål att återvända till de främsta positionera. Både Williams och Komatsu är fast beslutna att attrahera och utveckla de bästa unga talangerna för att nå våra mål och vi ser fram emot att arbeta tillsammans igen." 

Komatsus logotyp och varumärke kommer att vara framträdande på 2024 års Williams Racing, samt på teamets overaller och kit under den kommande Formel 1-säsongen. 

Med verksamhet i mer än 140 länder är Komatsu en global leverantör av tunga maskiner och dess tillhörande tjänster och lösningar. Företaget introducerade världens första självkörande dumper 2008 och hjälper kunderna på deras väg att nå koldioxidneutralitet med sitt växande utbud av el-, hybrid- och bränslecellsdrivna anläggnings- och gruvmaskiner. 

Williams Racing är ett av världens mest ikoniska Formel 1-team. Det brittiska teamet har tävlat på högsta nivå i nästan fem decennier och har under den tiden samlat på sig 114 segrar, 313 pallplatser och 128 pole positions. Williams Racing har också vunnit nio Constructors’ Championships, vilket gör dem till det näst mest framgångsrika teamet i sportens historia.

Om Williams Racing

I över 45 år har Williams Racing legat i framkant i en av världens snabbaste sporter och är ett av de tre mest framgångsrika teamen i historien i FIA Formula 1 World Championship. Med ett nästan oöverträffat arv av konstruktion och racing av F1-bilar och oförglömliga epoker som visar att det är en kraft att räkna med, kan det brittiska teamet skryta med 16 F1 World Championship-titlar till sitt namn. Sedan teamet grundades 1977 av den framlidne Sir Frank Williams och ingenjörspionjären Sir Patrick Head har det vunnit nio Constructors’ Championships, i samarbete med Cosworth, Honda och Renault. Teamets förarlista är legendarisk, och de sju Drivers´ Championship troféerna har lyfts av verkliga ikoner inom sporten: Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill och Jacques Villeneuve. Teamet har skrivit historia tidigare och är ute efter att göra det igen med ett långsiktigt uppdrag att utvecklas och återvända till toppen av startfältet.

Om Komatsu

Komatsu utvecklar och levererar teknik, utrustning och tjänster för anläggnings-, gruv-, gaffeltrucks-, industri- och skogsmarknaderna. I mer än ett sekel har företaget skapat värde för sina kunder genom tillverkning och innovativ teknologi, och samarbetar med andra för att möjliggöra en hållbar framtid där människor, företag och planeten utvecklas tillsammans. Industrier världen över använder Komatsus produkter för att utveckla modern infrastruktur, utvinna väsentliga mineraler, förvalta skogar och skapa konsumentprodukter. Företagets globala service- och distributörsnätverk stöder kundernas verksamhet för att förbättra säkerheten och främja produktiviteten.

2024-05-07 11:00IVECO´s nya säkerhetssystem räddar liv
2024-04-25 11:00Skattning av röjningsbehov med digitala verktyg
2024-03-22 11:00Ny laddstation för tung trafik invigd i Stockholm
2024-03-19 11:00Södra sätter in flislastbil i produktion
2024-03-14 11:00Komatsus tjänsten Precision växer med fler smarta fördelar
2024-03-12 11:11Kunden i fokus när årets IVECO-priser delas ut
2024-02-27 11:00Komatsu och Williams Racing återupptar historiskt partnerskap
2024-02-25 11:00Bygge av mur för att separera skogsbränslen vid lagring
2024-02-23 11:00Hyundai levererar ett helelektriskt lätt kommersiellt fordon till Iveco
2024-02-20 11:00Säljstart för nya eSprinter med upp till 53 mils räckvidd

Gå till arkivet »