"Simply the best": MAN TGX, Truck of the Year 2021!

2020-11-28 11:00

manne1.jpg

Nya MAN TGX är årets ”International Truck of the Year 2021” (ITOY). ITOY-utmärkelsen är en av de mest prestigefyllda utmärkelserna på marknaden för nyttofordon. I en virtuell ceremoni mottog Dr. Andreas Tostmann, VD för MAN Truck & Bus, den eftertraktade utmärkelsen från ITOY: s president Gianenrico Griffini.

Juryn består av 24 fackpressjournalister som representerar de 24 viktigaste europeiska lastbilsmagasinen var eniga om att den nya MAN TGX var särskilt avancerad när det gäller körkomfort, arbets- och levnadsförhållanden, säkerhet, bränsleeffektivitet, innovativa nättjänster och en förarplats med helt ny kontroll- och displayfilosofi.

Priset ”International Truck of the Year ”är ett enormt erkännande för det enastående arbete som vårt team på MAN lagt ner. I mer än fem år har teamet arbetat med ett enda mål: att utveckla den bästa lastbilen för förare och våra kunder. Det eftertraktade priset visar bara: Vi gjorde det, säger Andreas Tostmann, CEO på MAN Truck & Bus, glatt vid den virtuella prisutdelningen.

Medlemmarna i juryn priset ”International Truck of the Year” (ITOY) har haft möjlighet att lära känna den nya MAN TGX sedan februari 2020. Förutom sin körkomfort har förarens arbetsplats med sina tydligt ordnade, helt digitala instrument, de intuitivt manövrerade kör-och multimediefunktionerna som ingår i den nya, generöst justerbara multifunktionsratten och den innovativa, kontrollenheten MAN SmartSelect imponerat på juryn.

ITOY-jurymedlemmarna var också positiva till bomiljön i den nya förarhytten. Under testkörningarna slogs de av den enastående effektiviteten i Euro 6d-drivlinan för nya MAN TGX, som ger bränslebesparingar på upp till 8,2 procent jämfört med den tidigare versionen i kombination med den aerodynamiska vidareutvecklingen av hyttens design och GPS-farthållningssystemet MAN EfficientCruise.

Juryn framhöll också den höga säkerhetsnivån, som med funktioner som radarbaserade svänghjälp- och körvägsstödsystem, Lane Return Assist och Stop and Go funktionen för körning i trafikköer, inte bara underlättar för föraren utan också bidrar väsentligt till säkerheten för andra trafikanter. Sist men inte minst gjorde den nya MAN TGX ett särskilt gott intryck på ITOY-experterna med den nya elektroniska arkitekturen och dess alla uppkopplingsmöjligheter, som är den första i sitt slag inom kommersiella fordonssektorn, och även det stora utbudet av digitala tjänster som nu finns tillgängligt och ständigt ökar.

”Den nya MAN TGX representerar ett stort steg framåt när det gäller förarkomfort, bränsleeffektivitet, uppkopplingsmöjligheter och gränssnitt mellan människa och maskin. Så det råder ingen tvekan om varför den nya MAN TGX utsågs till Årets lastbil 2021. Det är en framtidsinriktad lastbil som tillgodoser transportbehovet idag och i morgon, säger ITOY:s president Gianenrico Griffini och sammanfattar jurymedlemmarnas dom prisutdelning.

I enlighet med reglerna för utmärkelsen International Truck of the Year delas den årliga utmärkelsen ut till lastbilen som släppts under de senaste 12 månaderna som har bidragit mest till en hållbar utveckling av godstransporter. Utvärderingskriterierna är tekniska innovationer och förbättringar, men också innovation som bidrar till övergripande kostnadseffektivitet, säkerhet och miljöavlastning.

Simplifying Business - med fokus på transportföretag och förare

I februari 2020 presenterade MAN Truck & Bus den nya MAN Truck Generation för allmänheten för första gången. Dessa helt nya lastbilarna med lejonet på kylargrillarna har har gått ut till sina nya ägare i hela Europa sedan början av sommaren. Så snart det konceptuella utvecklingsarbetet började bad MAN 300 transportföretag och 700 förare om regelbunden återkoppling om deras krav på den nya lastbilen och införlivade denna feedback i utformningen av den nya MAN Truck Generation.

Som ett resultat är de nya fordonen nu ännu mer konsekvent utvecklade för företagens behov när det gäller drifts- och kostnadseffektivitet och erbjuder föraren en unik arbetsergonomi, omfattande säkerhet och en inbjudande och avkopplande miljö under viloperioder. Från början var målet att avlasta förare och entreprenörer så mycket som möjligt i det dagliga arbetet med tanke på de alltmer komplexa utmaningarna som växande godsvolymer, allt strängare koldioxidregler, en växande brist på förare och den framåtgående digitaliseringen av logistiska processer.

Den nya MAN Truck Generation uppnår detta med sin enastående produktkvalitet när det gäller förarmiljö, effektivitet, säkerhet och teknisk hållbarhet. Inte bara det, MAN sätter standarder som en stark och kompetent partner när det gäller support från det ögonblick kontakt sker med en kund, tack vare en ny produktlogik som konsekvent är anpassad till fordonets avsedda användning och många års branschkompetens inom ett brett urval av applikationer och påbyggnader. I kombination med det imponerande MAN-servicenätverket och innovativa digitala verkstadstjänster för optimal biltillgänglighet blir den nya MAN Truck

Generation ett oöverträffat omfattande paket som är skräddarsytt för transportindustrin, vilket underlättar det dagliga arbetet för transportföretag och förare på en konsekvent basis, i enlighet med MAN-mottot: "Simplifying Business".

Om International Truck of the Year

Priset International Truck of the Year (IToY) lanserades ursprungligen 1977 av den brittiska journalisten och chefredaktören för tidningen "Truck", Pat Kennet. Idag representerar de 24 jurymedlemmarna ledande tidningar för kommersiella fordon i hela Europa. Dessutom har IToY-gruppen under det senaste året utökat sitt inflytande genom att utse associerade medlemmar på de växande lastbilsmarknaderna i Kina, Indien, Sydafrika, Australien, Brasilien, Japan, Iran och Nya Zeeland.

Sammantaget överskrider den sammanlagda läsekretsen för de 24 IToY-jurymedlemmarna samt de åtta associerade medlemmarna en miljon läsare.

2021-01-21 11:22Jeff -serviceteknikern med Eco Log varmt om hjärtat
2021-01-20 13:00Den 10 000:e DAF-lastbilen har byggts i Taiwan
2021-01-19 11:00Spännande 2021 för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige
2021-01-18 11:11Skogforsk: Metoder för att hitta felaktigheter i skogliga databaser
2021-01-15 11:00Nya tillval för John Deere skotarkranar
2021-01-13 11:00Nordisk Återvinning sätter Volvo FE Electric sopbil i trafik
2021-01-12 12:00Eco Log förstärkt teknisk support i Finland
2021-01-12 10:00Kör bara om du måste
2021-01-08 11:11HCT-fordon för rundvirkesvirkestransporter - är det en lönsam investering?
2021-01-07 12:11Färre omkomna i trafiken gör att målet för 2020 nås

Gå till arkivet »